Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

22.12. - Áno, Pane, počúvam... - Lk 1,46-56

22.12. - Áno, Pane, počúvam... - Lk 1,46-56
Často mám problém dôverovať Bohu naplno. Spolieham sa na vlastné sily, veď mi dal talenty a rozum na to, aby som sa o seba vedel postarať. Musím mať na pamäti svoju budúcnosť, musím makať, aby som sa uživil, musím študovať, aby som dostal v budúcnosti dobrú prácu. Musím...

Všetky tieto veci sú dobré. Nemáme byť hlúpi a nemyslieť do budúcna, ani nemáme len tak sedieť doma a nerozvíjať svoje talenty. To, k čomu nás Boh vedie je, aby sme mu naplno dôverovali. Ak už niečo začnem, musím veriť, že mi pomôže. Pretože ak sa budem stále zamýšľať nad všetkými vecami, asi skončím v blázinci. A to najhoršie, čo vo svojom živote robím je, že nežijem prítomnosť, kvôli strachu z budúcnosti. 

Môj život mám odovzdať do Božích rúk, mám sa snažiť, pracovať, študovať, pomáhať, rozvíjať svoje talenty, ale nemám sa báť, čo sa stane ďalej. To už musím nechať na Ňom. A jedine vtedy, keď sa mi to podarí, budem si môcť vychutnávať prítomnosť. Nesmieme sa báť, ani byť závislí na veciach tohoto sveta, pretože práve to nám často bráni v tom, aby sme plnili Božiu vôľu.

Plug and pray:
Pane pomôž mi dôverovať Ti naplno a daj, nech ma nestrhnú starosti o môj život. Chcem byť ako Mária, ktorá Ti povedala áno a úplne sa Ti odovzdala. Vďaka tomu si ju povýšil a ustanovil za matku nás všetkých.

V akcii:
Dnes budem viacej načúvať Bohu. Budem sa zamýšľať, v ktorej oblasti Bohu nedôverujem. Cítim, že ma niekam volá, ale bojím sa? Ak áno, rozhodnem sa ísť za Božím volaním, vydám zo seba to najlepšie a ostatné nechám na Ňom. A ako sme počuli v dnešnom evanjeliu (Lk 1,46-56) v Magnifikáte, Boh sa stará o svoj ľud a rád sa postará aj o mňa.

Bonus:
Možno ťa inšpiruje aj toto videjko k tomu, že v živote sú veci dôležité i menej dôležité. A potom tie najdôležitejšie...




Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže