Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočné zvyky a symboly

Vianočné zvyky a symboly

Vianočné obdobie na Slovensku sa podľa našich predkov začína už mesiac pred Štedrým dňom, keď sa postupne rozhoria štyri sviečky na adventnom venci. Viete aké sú ďalšie vianočné zvyky a čo znamenajú jednotlivé vianočné symboly? Tu Vám prinášame zaujímavosti o tradíciách na Slovensku, na ktoré sa každý rok v zime tešíme.

Ako a kedy vznikli najznámejšie symboly Vianoc?
12.12.2023 - Vianočný stromček, darčeky, adventný veniec či vianočné pohľadnice. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, kedy a ako tieto tradície vznikli? čítať viac »
Vianočné zvyky a tradície na Slovensku
08.10.2022 - Vianoce. Tieto najväčšie a najkrajšie kresťanské sviatky v roku sa slávia v mnohých krajinách po celom svete. Vianoce sú spojené s rozmanitými ľudovými zvykmi a tradíciami. Aké sú Vianoce na Slovensku? čítať viac »
Vianočné zvyky a tradície: čo vám prinesie zdravie a hojnosť?
24.12.2020 - Vianočné rituály a symboly majú ochrániť naše zdravie a zabezpečiť hojnosť a prosperitu. Viete, ktoré sú to? čítať viac »
Vianočné zvyky a tradície: ľúbostné čary a vyháňanie stríg
23.12.2020 - V minulosti naši predkovia rôznymi rituálmi chránili svoje obydlia pred zlými duchmi. Mladé dievčatá zas boli zvedavé, za koho sa vydajú a mali zaručené metódy, ako to zisťovali. Viete, ktoré sú to? čítať viac »
Kto bola Sv. Barbora a aké zvyky sa s ňou spájajú?
04.12.2020 - Svätá Barbora patrí medzi známych novembrových a decembrových svätcov, ktorí sa dostali do ľudovej mágie spojenej s príchodom zimy. čítať viac »
Prečo voláme salónky salónkami?
23.11.2020 - Aj salónky majú svoju zaujímavú históriu. Odkiaľ ku nám prišli? Ich príbeh je plný romantiky... čítať viac »
1 2 3 4 5 >>

Sponzorované odkazy