Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianoce 2015



Autor: redakcia Vianoce.sk
13.10.2015 (11:00)

Do Vianoc ostáva ešte dosť času, no my myslíme na Vianoce už teraz. Pozrite si, čo všetko vás čaká na najväčšom vianočnom portáli Vianoce.sk.
 




VIANOČNÉ DARČEKY


Podľa minuloročného prieskumu, ktorý sme robili medzi čitateľmi portálu Vianoce.sk, väčšina ľudí začne nakupovať vianočné darčeky až tesne pred Vianocami. Samozrejme, svoje zastúpenie majú aj tí, ktorí nakúpia vianočné darčeky v predstihu, aby sa vyhli vianočnému stresu. Každý rok vám ponúkame zaujímavé nápady na vianočné darčeky pre deti, ženy, mužov. Inšpiráciu môžete nájsť aj v našich článkoch, ktoré vám poradia ako nakúpiť darčeky podľa znamenia zverokruhu, prípadne aké darčeky sú vhodné pre deti.


anketa 2014



Všetky deti môžu cez portál Vianoce.sk poslať List Ježiškovi a prezradiť mu svoje vianočné túžby. Čo si v skutočnosti deti nájdu pod vianočným stromčekom, bude záležať iba od vás :).


VIANOČNÉ RECEPTY


Na Vianoce vládnu tradície. To sa týka aj pečenia. Medovníky, linecké kolieska, vanilkové rožky,...No pokiaľ by ste chceli pridať k vašim tradičným osvedčeným receptom, nejakú novinku, skúste niektorý z našich receptov. Na Vianoce.sk nájdete aj zdravšie alternatívy, s ovsenými vločkami, orechami, ďatľami, či inými semienkami.

Samozrejme, medzi vianočnými receptami nájdete aj recepty na rybu, kapustnicu, slané pečivo a vianočné nápoje.


VIANOČNÉ KOLEDY


Tichá noc, Do hory, do lesa valasi, Šťastie, zdravie, pokoj svätý vinšujeme vám,...sprevádzajú nás počas celých vianočných sviatkov. Zozbierali sme pre vás texty mnohých kolied a vianočných piesní, ku niektorým sú k dispozícii i hudobné nahrávky. Dokonca si môžete zaspievať koledy v ruskom jazyku, ukrajinskom, poľskom, českom, anglickom či nemeckom - to všetko nájdete tu.


VIANOČNÁ HUDBA


Okrem kolied sme pre vás pripravili výber vianočných piesní. Vypočujte si známe slovenské i české hitovky. Pri každom hudobnom videu sú uvedené texty. Doma si ich môžete natrénovať a na vianočnom večierku budete hviezdy!


O VIANOCIACH


Do tejto kategórie sme dali všetko, čo chcete o Vianociach vedieť.
  • Adventné zamyslenia sú tu pre všetkých, ktorí sa na Vianoce pripravujú aj po duchovnej stránke. K dispozícií sú adventné zamyslenia od 2011 - 2014, na každý deň adventu je jedno zamyslenie.
  • Pranostiky - vedeli ste, že Aké je počasie na Barboru, také býva až do Vianoc? Alebo Keď je na Štedrý deň veľa hviezdičiek, na budúci rok je veľa kureniec. Pozrite si pranostiky od októbra až po január.

 

VIANOCE A DETI


Okrem obľúbeného Listu Ježiškovi, sa v tejto kategórii dozviete, kto nosí vianočné darčeky v ostatných krajinách sveta, kde deti vítajú Papa Noela či Deda Moroza.

Snáď najobľúbenejšou kategóriu sú vianočné básničky a pesničky. Tu nájdete mnoho veršíkov pre deti, ktorými určite potešia Mikuláša. Čo tak napríklad:

Vianoce sú, keď sme spolu,
keď rodina sadá k stolu.
Mamka, ocko, detičky,
dedkovia aj babičky
... (pokračovanie)

Deti, ale aj dospelí ocenia vianočné obrázky a animácie, ktorými môžu spestriť vianočné maily.

Do pozornosti všetkým rodičom dávame kalendár dobrých skutkov. Musíte večer deti naháňať, aby si umyli zuby? Alebo aby si upratali hračky? Skúste vytlačiť tento kalendár, pripnúť ho na chladničku a deti budú mať väčšiu motiváciu poslúchať. Dobré správanie odmeníte zelenými bodmi a čím viac zelených bodov, tým je väčšia pravdepodobnosť, že si pod vianočným stromčekom nájdu vysnívané darčeky.

Vianočné hry vám spríjemnia predvianočný i povianočný čas. Skúste rozsvietiť vianočný stromček, či pospájať vianočné gule.

Rodičom ponúkame zopár tipov, ako stráviť príjemný čas počas Vianoc s deťmi. Zahrajte si aj iné ako počítačové hry. Menším deťom môžete vytlačiť omaľovánky s vianočnými motívmi. Predškolákov zabavte vianočnými úlohami.

K dobrej nálade pred Vianocami vám pomôžu aj vianočné vtipy, či srandovné vianočné reklamy. Napríklad, poznáte tento:

"Pán riaditeľ, môžete mi dať zajtra voľno?" pýta sa v práci pán Novák. "Manželka chce, aby som jej pomohol s vianočným upratovaním."
"Z takého dôvodu vám predsa nebudem dávať voľno!" rezolútne to odmietne riaditeľ.
"Ďakujem," vydýchne si zamestnanec. "Vedel som, že je na vás spoľahnutie."


Vtipy sa vám zídu aj počas stretnutí s priateľmi na vianočných trhoch, či iných podujatiach. Pripravili sme pre vás prehľad, kde sa budú konať koncerty, výstavy, vianočné dielne.


VIANOČNÉ POZDRAVY


Aj tento roky využite možnosť poslať vianočný pozdrav online svojim blízkym. Pokiaľ sa radšej rozhodnete pre sms vianočné blahoželania, pozrite si našu zbierku sms prijaní. Je ich tam naozaj veľa, určite si vyberiete.

Nech stromček zapáli svetlo v nás.
Nech sviečka vyčarí úsmev zas.
Hviezdička rozsvieti plamienok lásky v nás,
želám Vám Vianoc šťastný čas.


Pokiaľ sa s nami chcete podeliť o akékoľvek vianočné informácie, napíšte nám.

Ešte nie ste našim priateľom na facebooku? Tak sa ním staňte už teraz! Denne vám budeme prinášať krásne vianočné inšpirácie.

Prajeme vám krásny predvianočný čas!



Foto: Ivan Sedl

1. TIP na darček
Šampón a pena do kúpeľa Spiderman
2. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
3. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml
4. TIP na darček
FitStream PRO mixér

Sponzorované odkazy